obk1

  • February 14, 2014
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Zahvaljujući Karlovčanima Opća bolnica Karlovac, točnije Dječji odjel bolnice bogatiji je za više od 200 naslova odnosno slikovnica. Slikovnice su u karlovačkoj Knjižnici prikupljane tjedan dana u sklopu nacionalne kampanje “Čitaj mi”, a akcija je vođena pod motom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!”.

Prikupljene slikovnice djelatnici Knjižnice, uz ravnateljicu Fridu Bišćan, a povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, koji se obilježava danas, predali su karlovačkoj Općoj bolnici.

Na donaciji im je zahvalila voditeljica Dječjeg odjela OB Karlovac, dr. Marija Spajić rekavši kako joj je iznimno drago što je organizirana takva akcija koja popularizira knjigu.

– Danas u vrijeme svih mogućih elektroničkih sredstava informiranja knjiga i slikovnica su malo, moramo priznati, bačene u zakutak, ali ovo je jako dobro da bi kod djece oživjeli svijest da knjiga uopće postoji. Ovo je vrijedna kolekcija i svi se veselimo. Lijepe su to priče i stihovi, i to će djeci sigurno koristiti, rekla je.

Osim promocije knjige, akcija je organizirana s ciljem humanizacje hospitalizacije djece. Trenutno je u karlovačkoj OB sedmero djece, a nakon što su im djelatnici Knjižnice darovali slikovnice, neke od njih rado su im i pročitali.

obk2