Stier: Na potezu je Vlada, moguće je dobiti sredstva iz EU za sanaciju šteta od poplave

KARLOVAC – Poplavljena područja Karlovačke županije obišao je danas europarlamentarac Davor Ivo Stier, koji kaže kako je došao dati podršku ljudima i iskazati solidarnost. Župan Ivan Vučić proglasio je elementarnu nepogodu još prošli tjedan, sada je na potezu Vlada, naime počeo je teći rok od deset dana u kojem se može aplicirati za europske fondove solidarnosti, kako bi se dobila sredstva za poplavljena područja.

Postoje određeni kriteriji za dobivanje tog novca, kaže Stier, no napominje i kako je 2005. godine Austrija dobila sredstva, iako nisu zadovoljavali sve uvjete. Kasnije je moguća i aplikacija na Fondove za ruralni razvoj, u svakom slučaju sa vodećim ljudima grada i županije bilo je razgovora o tome, dodaje Stier.

Na upit je li moguće osigurati i sredstva za realizaciju projekata zaštite od poplava, Stier odgovara kako jest, no sada je prioritet sanacija štete, mi ćemo pružiti informacije lokalnim vlastima, a pokušat ćemo i u Europskoj komisiji pokazati kakva je situacija na terenu, kaže Stier.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/ivostier1702/*{/rokbox}

error: Content is protected !!