Vodostaji u porastu, Obala Trnskog opet pod vodom

KARLOVAC – Nakon jučerašnje cjelodnevne kiše, vodostaji karlovačkih rijeka ponovo rastu.

U 8 sati vodostaj Korane je 627 cm, a Kupa 670 cm. Na snazi su pripremne mjere obrane od poplave. Od jutros je ponovo zatvorena za promet Obala Ivana Trnskog u Karlovcu, a zbog vode na kolniku također su i dalje neprohodne DC36 Koritinja – Šišljavić , te lokalne ceste u Husju i Donjem Mekušju.

Pripadnici JVP Karlovac i DVD-a i jučer su pomagali stanovništvu sa ispumpavanjem vode iz stambenog prostora, prijevozom hrane i pitke vode, te prijevozom osoba liječniku. Tehničke intervencije imali su DVD Draganić, ispumpavanje vode, kao i JVP Ogulin ispumpavanje na građevinskom objektu i DVD Slunj tehnička intervencija na otvorenom prostoru.

Na temelju zahtjeva Općine Lasinja, župan Ivan Vučić jučer je proglasio stanje elementarne nepogode za područje ove općine zbog poplava uslijed kojih su ondje nastale velike materijalne štete.

Zbog kvara na 10 KV dalekovodu bez električne energije od jučer poslijepodne je područje Karasa – Blatnice – Koritinje – Kapučinski Kraj i Šišljavića. U 20 sati kvar je otklonjen za Blatnicu, Koritinju i Šišljavić, bez struje je ostao samo Kapučinski Kraj, gdje će se danas raditi na otklanjanju kvara, javljaju iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje – Područni ured Karlovac.

error: Content is protected !!