KABA

SDP traži Jelićevu ostavku, HDZ frustriran zbog nove afere

KARLOVAC – Najnoviji slučaj koji je uzburkao političku scenu u Karlovcu je pronevjera milijun i 500 tisuća kuna, za što je osumnjičen bračni par Benić. Ivan i Hermina Benić oboje su donedavni članovi HDZ-a, a o slučaju su se danas oglasili predstavnici gradskog SDP-a, ali i predsjednik GO HDZ-a Damir Mandić.

Dok tajnica GO SDP-a Marina Novaković Matanić kaže kako nisu iznenađeni najnovijom aferom, jer već neko vrijeme traže reviziju rada svih mjesnih odbora i gradskih četvrti, u HDZ-u tvrde da o slučaju ništa nisu znali.

SDP-ova Marina Novaković Matanić kaže kako je odgovornost isključivo na HDZ-u, odnosno gradonačelniku Damiru Jeliću, pročelniku Ivanu Uđbincu, te referentu za MO i GČ u gradskoj upravi Željku Šafaru. Potonja dvojica zaslužili su otkaz, a gradonačelnik bi čak trebao podnijeti ostavku, kaže Novaković Matanić.

sdp_benic

Predsjednik GO HDZ-a Damir Mandić kaže kako je tek pravomoćna presuda mjerodavna, no u ovoj stranci frustrirani su ovakvim događajima. Ne smijemo bježati od odgovornosti, no ne možemo ni odgovarati za čin pojedinaca, u HDZ-u je oko 2.000 članova, kaže Mandić. Nitko tko krši zakone nema mjesta u HDZ-u, dodaje.

Pokušavamo iskorijeniti ovakve događaje, te tražimo kompetentnost, stručnost i odgovornost od naših članova. Ne bježimo od toga da moramo više raditi, zaključuje Mandić.

SDP-ovci smatraju da su ovakvi događaji loša promidžba Karlovca i pitaju tko će investirati u ovaj grad kad se događaju takve afere.

Inače, Hermina Benić iz HDZ-a je otišla u rujnu prošle godine, nakon što je dobila izvanredni otkaz u Gradskoj knjižnici, te je stranka pokrenula stegovni postupak protiv nje. Ivan Benić stranku je napustio u siječnju.