web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Naprijed Karlovac: Gradonačelnik bi zbog neispunjavanja obećanja trebao dati ostavku

KARLOVAC – Grad Karlovac je u leru, bez vizije, bez ideje i bez napretka, a Karlovac može i zaslužuje bolje. Ovo je samo jedna od poruka koje su gradskoj upravi i građanima uputili članovi koalicije Naprijed Karlovac. U Karlovcu je stanje sve gore, ljudi su sve siromašniji i grad sve više propada, a ništa se na tome ne čini, dodaju.

– Upozoravamo javnost da je došlo do krajnjih dimenzija ozbiljnosti. Ova lokalna vlast se jednostavno utopila u bezidjenost koja vlada na državnoj razini. Mi smatramo da Karlovac može puno bolje i više nego što to čini Hrvatska. Zastupamo ideju da se grad mora trgnuti iz svoje letargije i tog ler gasa u kojem stalno vozi i početi razmišljati o investicijama i projektima koji će donositi proizvodna radna mjesta, kazao je Davor Petračić iz koalicije Naprijed Karlovac.

Kako bi se grad pokrenuo, kažu u koaliciji, na svakoj sjednici Gradskog vijeća do sada dali su po jedan prijedlog koji bi vodio prema prosperitetu i otvaranju novih radnih mjesta. Do sada, od sedam prijedloga, prošao im je samo jedan, i to onaj o izmještanju nizinske pruge. Za drugi veliki prijedlog, o izgradnji tvornice bio dizela, iz gradske uprave još uvijek nisu dobili nikakav odgovor.

Petračić se prisjetio i jednog od predizbornih obećanja gradonačelnika Jelića, onog o smanjenju broja nezaposlenih. Umjesto da se nezaposlenost smanji, ističe Petračić, dogodilo se upravo suprotno.

– Tu se vidi dali politika koja je obećavala izvršava svoja obećanja, a to bi trebao biti jedini kriterij zasluge da netko ostane na vlasti. Da se to nama desi, da smo obećali smanjenje nezaposlenosti i da nam se desi ovakav nesrazmjer obećanja i realnosti ja bih odmah dao ostavku, zaključio je Petračić.

Koalicija Naprijed Karlovac osvrnula se i na najnoviji slučaj koji je uzburkao političku scenu u Karlovcu, onaj o pronevjeri milijun i 500 tisuća kuna, za što je osumnjičen bračni par Benić. Baš kao i SDP, i koalicija traži ostavku gradonačelnika, što smatraju njegovom moralnom i političkom odgovornošću.