KABA

Maškare se vratile u Karlovac

KARLOVAC – Više od 200 maškara, usprkos kiši danas je prodefiliralo gradskim ulicama. Kiša je bila nemilosrdna i nije prestajala padati, natapajući kostime i brišući šminku. No, ni to najvjernijim zaljubljenicima u Fašnik i maškare nije smetalo.

“Mačkare u Karlovcu” nakon više od 10 godina organizirala je Zajednica organizacija amaterskih kulturnih djelatnosti. Sve je počelo ispred Doma oružanih snaga Zrinski, odakle je krenula povorka.

Povorka karlovačkih maškara od Doma Zrinski krenula je Meštrovićevom i Mačekovom do Korza, te Radićevom i ulicom Kralja Tomislava natrag do Doma Zrinski.

Iako je vrijeme otjeralo mnoge Karlovčane s ulica, ustrajne maškare nisu se dale, a i prije samog početka organizatori su najavili da ih nikakva kiša neće omesti u njihovom naumu, a to je da se dobro zabave i otjeraju zimu.

Za maškaranu ekipu osigurano je 300 krafni i 20 litara vina, koje su pojeli i popili nakon povorke ugrijavši se na Balu pod maskama.

Fašnička događanja u Karlovcu nisu gotova. Naime, ne zaboravite da će u utorak biti organizirana i Dječja povorka. Jedina fašnička povorka koja nije prekidala tradiciju maškaranja u Karlovcu bit će održana ispred Zorin doma, a povorka će s Trga Bana Jelačića krenuti u 10,30 sati.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/maskare_2014/*{/rokbox}