web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Škola speleologije počinje 12. ožujka

KARLOVAC – Planinarsko društvo Dubovac i ove godine organizira Speleološku školu koja sa radom kreće 12. ožujka. Cilj škole je polaznike upoznati s osnovama speleologije, tehnikama kretanja i istraživanja speleoloških objekata, višednevnim boravkom u prirodi, fenomenima krša te potrebi očuvanja i zaštite prirode, alternativnim načinom aktivnog provođenja slobodnog vremena te novim i dinamičnim druženjem kroz istraživački rad u prirodi.

Speleološka škola se provodi po programu školovanja Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza i provode je za tekuću godinu ovlašteni i licencirani instruktori. Za vrijeme trajanja terenske nastave polaznici su pod stalnim nadzorom instruktora i uvijek su im na raspolaganju za bilo kakav oblik pomoći.

Škola traje 7 tjedana i obuhvaća predavanja u večernjim terminima preko tjedna i 6 terenskih vježbi tijekom vikenda (4 jednodnevna i 2 dvodnevna izleta). Kroz predavanja polaznici imaju prilike odslušati 30-tak različitih tema vezanih uz speleološke aktivnosti. Po završetku škole polaznici polažu ispit za naziv Speleološki pripravnik te postaju ravnopravni članovi Speleološkog odsjeka te se mogu uključiti u sve aktivnosti odsjeka.

Voditelj škole je instruktor speleologije Damir Basara, a detaljnije informacije možete dobiti na broju mobitela 098 890 685 ili na e-mailu sodubovac@gmail.com.