KABA

Odluka o HRK i Tjedniku za mjesec dana?

KARLOVAC – Već mjesecima, otkako je postalo jasno da Grad Karlovac više neće iz proračuna financirati plaće zaposlenih u gradskim medijima u jednakom iznosu kao ranijih godina, čeka se konačna o odluka o sudbini Karlovačkog tjednika i Radio Karlovca. Kao rok za odluku o njihovoj budućnosti spominjan je kraj siječnja i početak veljače, međutim neizvjesnost i dalje traje. Iako smo već dobro zakoračili u ožujak, sudbina karlovačkih gradskih medija još uvijek nije poznata. Nakon što su zaposlenici obaju medija odbili ponudu gradske uprave da za jednu kunu otkupe ove tvrtke, preostalo je još pet mogućih opcija.

– To su predstečajna nagodba, stečaj, dokapitalizacija, prodaja ili spajanje medija. Meni je, osobno, najizglednija bila prodaja za jednu kunu jer bi u toj varijanti Grad preuzeo veći dio dugova. Da sam bio na mjestu zaposlenika, ja bih iskazao borbu za vlastitu egzistenciju. Mi smo pošteno postupili i tim ljudima prvima ponudili da postanu vlasnici, no oni su tu ponudu odbacili i ja više nemam favorita među preostalim opcijama – kaže gradonačelnik Damir Jelić.

Direktori obaju medija, iako za mjesto direktora Tjednika još uvijek nije završen postupak javnog natječaja nakon odlaska u mirovinu starog direktora, dobili su zadatak gradskim vijećnicima prezentirati rad Tjednika i Radija u zadnjih desetak godina, nakon čega bi trebala biti donesena konačna odluka. Gradonačelnik smatra da novom direktoru neće biti problem pripremiti izvješće, iako će na raspolaganju imati vrlo malo vremena. Naime, za radnike gradskih medija sudbonosna sjednica gradskog vijeća najavljena je za kraj ožujka ili početak travnja.