Karlovački kinoklubaši u Vinkovcima na DORF-u, početkom travnja idu u Irsku

KARLOVAC/VINKOVCI – Proljetne putešestvije ekipe Filmske revije mladeži i Four River Film festivala u punom su jeku. Naime, ekipa Kiniokluba Karlovac trenutno boravi u Vinkovcima. U gradu na Bosutu, Luka Padežanin, Matija Piralić, Marija Ratković Vidaković i Ksenija Sanković sudjeluju na 8. izdanju Festivala dokumentarnog rock filma ili na popularnom DORF-u.

– Festival kao takav projekt je čiji je cilj povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije s ostalim regionalnim udrugama u svrhu razmjene kulturnih informacija, posebno među mladim ljudima. Festival ima tri selekcije – regionalnu i međunarodnu konkurenciju te filmove izvan konkurencije. Osim filmskih projekcija, festival karakterizira bogat popratni program – izložbe slika, fotografija, plakata, stripova, nakita, promocije knjiga, radionice sviranja usne harmonike, koncerti, DJ nastupi, javljaju iz Kinokluba Karlovac.
Karlovac ove godine gostuje na DORF-u u okviru programa koji je usmjeren na promociju medijske (filmske) kulture, razvoj, povećanje učestalosti, kvalitete i utjecajnosti aktivnosti neovisne kulturne scene u Vinkovcima, odnosno cijeloj regiji.

kk12

Karlovčani su mladim Vinkovčanima predstavili Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži. Radi se o manifestacijama koje su posvećene srednjoškolskom filmu, a koliko su te manifestacije već prepoznate u regiji, ali i šire govore brojke. Naime 4.000 posjetitelja i 150 sudionika iz 30 svjetskih zemalja dokazuje da su postale pravi karlovački brend.

– Predstavljanja poput ovih na DORF-u učestali je način promocije i popularizacije programa Four River Film Festivala i Filmske revije mladeži, a i samog Kinokluba Karlovac, koji se raznolikošću vlastite djelatnosti nametnuo kao bitan igrač na hrvatskoj filmskoj sceni, smatraju u Kinoklubu Karlovac.

Nakon turneje po Hrvatskoj, ekipa Kinikluba početkom travnja odlazi u Irsku. Tamo će predstavnici Four River Film Festivala i Kinokluba Karlovac sudjelovati na Fresh Film Festivalu.