web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Vrtić na Švarči bit će energetski učinkovit

KARLOVAC – Ukupno 15 milijuna kuna vrijedna je gradska investicija za projekt izgradnje dječjeg vrtića na Švarči i rekonstrukcije pristupne ceste u ulici Ivice Gojaka. Ugovorom je obuhvaćeno i projektiranje, izgradnja te opremanje dječjeg vrtića. Dokumentacija je gotova, odnosno izrađeni su idejni i glavni projekt, a u tijeku je ishođenje dozvole i tada će početi radovi koji su uvjetovani upravo rekonstrukcijom ceste.

Vrtić će biti kapaciteta za 150 mališana u osam skupina, pet vrtićkih i tri jasličke i to u sklopu ustanove “Četiri rijeke”. Predviđena je i kuhinja kapaciteta 500 obroka te praonica rublja za sve objekte ove ustanove, kazala je pročelnica UO za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša prilikom predstavljanja projekta u prostorijama MO Švarča.

Vrtić će biti izgrađen po modelu energetske učinkovitosti tako bi objekt trebao bi svrtstan u A razred jer bit će korišteni obnovljivi izvori energije. Grad će projekt kandidirati na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti gdje se nadaju maksimalnom iznosu od 1,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Uz rekonstrukciju prometnice bit će izgrađeno i javno parkiralište, a bit će postavljena i nova javna rasvjeta, nova plinoopskrba, vodoopskrba i odvodnja. Kada će radovi krenuti još uvijek se ne zna. Poznato je samo da moraju biti gotovi u roku od 220 kalendarskih dana od prve lopate.

vrtic_svarca_prezent_1