Lara Fabac osvojila 2. mjesto na turniru u Beču

KARLOVAC – Proteklog vikenda članovi Mačevalačkog kluba Karlovac nastupili su na tradicionalnom i iznimno jakom turniru Edi Schwarzer u austrijskom Beču. U kategoriji floret za djevojčice do 12 godina, u konkurenciji od 13 natjecateljica, odlična je bila Lara Fabac koja je, iako čak 2 godine mlađa od konkurencije, osvojila odlično 2. mjesto. U kategoriji floret za djevojčice do 14 godina, u konkurenciji 17 natjecateljica. Josipa Humski osvojila je 3. mjesto, dok je Elena Jakšić bila 7. Kod floreta za dječake do 14 godina, u najmasovnijoj kategoriji na turniru, Antonio Gojak i Anton Mravunac osvojili su 5. i 8. mjesto u konkurenciji od čak 37 boraca. Valja napomenuti kako je obojici medalja izmaknula za samo koji tuš, pošto su četvrtfinalne borbe izgubili tijesno s 15-13 i 11-10, dok je to Antoniju uz 7 pobjeda, nažalost bio i ujedno jedini poraz na turniru.

Dva dana prije natjecanja u Austriji, članovi Mačevalačkog kluba nastupili su u Zagrebu na seniorskoj ligi Veliki floret. Ovo izdanje lige bilo je posebno po tome što su na njemu nastupili Richard Kruse i James Andrew Davis, britanski olimpijci koji su proteklog ljeta boravili i trenirali u Karlovcu. Njihov dolazak u Zagreb povezan je s nastupom na Grand Prix turniru koji se idući vikend održava u Veneciji, kao i sa seniorskim kampom koji se održava par dana prije turnira. Odličan rezultat na ligi ostvario je Antonio Gojak, koji tek nastupa u konkurenciji kadeta. Od 20 natjecatelja u ligi (većinom seniora i juniora) zauzeo je odlično 12. mjesto. Ligu je na kraju osvojio Britanac James Davis.

Osim odličnog rezultata mladog Antonia, ovo je bila idealna prilika za ponovni susret. te ugodni razgovor i opetovano druženje s britanskim olimpijskim mačevaocima, rekao nam je trener MK Karlovca, Kreššimir Profozić.