KABA

Karlovačka županija potencijal našla u lovnom i ribolovnom turizmu

KARLOVAC – Karlovačka županija prva je i zasad jedina koja je u svoj Turistički strateški plan uvrstila lovni i ribolovni turizam. Da bi se do prvih rezultata došlo, krenulo se u izradu Strategije lovnog i ribolovnog turizma. U taj posao krenula je Razvojna agencija Karlovačke županije KARLA i županijski Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i turizam.

Europska unije je prije dvije godine od lovnog i ribolovnog turizma zaradila čak 30 milijardi eura. Primamljiv je to iznos, pogotovo kad znamo da Karlovačka županija za ove dvije vrste turizma ima puno potencijala. Čak su u Nacionalnoj strategiji turizma lov i ribolov pozicionirani kao primarni i sekundarni turistički proizvodi naše županije.

U razvoju Strategije lovnog i ribolovnog turizma Razvojnog agenciji će pomoći Županija, ali i Ministarstvo poljoprivrede. Da za razvoj ovih vrsta turizma imamo potencijala govori i podatak od 3 tisuće kvadratnih kilometara lovišta, a toga su svjesni i u Županiji.

Velika Britanija godišnje sama zaradi oko 2 milijarde eura od lovnog i ribolovnog turizma. Kad bi naša županija uspjela ugrabiti samo komadić tog kolača, bio bi to velik doprinos lokalnom gospodarstvu.