KABA

Ivica iz Plaškog dobio tablet zahvaljujući humanitarnoj akciji Foruma mladih SDP-a

PLAŠKI – Zahvaljujući humanitarnoj akciji Foruma mladih SDP-a dječak Ivica Pintar iz Plaškoga od jučer je ponosni vlasnik novog tableta. U dogovoru i suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Karlovačke županije izbor kome će biti uručen tablet pao je na dječaka Ivicu Pintara, učenika Osnovne škole ”Plaški”.

Da je donacija otišla u prave ruke govore podaci da Ivica redovno pohađa sedmi razred, uz podršku asistenta u nastavi i među boljim je učenicima u razredu iako boluje od cerebralne paralize i vezan je uz invalidska kolica.

Dječakova najveća želja, posljednjih mjeseci, bila je nabaviti tablet za što je, odala nam je Ivičina majka, pokušavao uštedjeti svaku kunu.

-Ja sanjam. Ne vjerujem da se ovo događa… – ponavljao je Ivica ne skidajući osmijeh dok je primao tablet kojeg su mu uručili Marina Novaković, potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca i tajnica SDP-a, Josip Bičanić, predsjednik Foruma mladih SDP Karlovac, Denis Kordiš, potpredsjednik Foruma mladih SDP Karlovac i načelnik Općine Plaški Pero Damjanović.

Donacija je uručena u Knjižnici i čitaonici Plaški za vrijeme održavanja radionica i predstavljanja boćanja za osobe s invaliditetom, a koje je za članove udruge, volontere i učenike OŠ Plaški organizirala Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije u sklopu provedbe EU projekta ”Činimo promjene zajedno”.

Inače, cilj akcije Foruma mladih SDP-a je prikupiti barem desetak računala, a akcija će trajati sve do 24. ožujka. Građani koji žele donirati svoja stara računala mogu ih predati u prostorijama SDP-a svaki dan od 9 do 18 sati, a SDP Karlovac će svake subote na gradskoj tržnici od 8 do 12 sati biti dostupan građanima za sve informacije o humanitarnoj akciji.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/pintar_tablet/*{/rokbox}