web karijera 1160*120
web struka 1160*120

HT mora preuzeti odgovornost za nedostupnost broja 193

KARLOVAC – Prozivam izvođače radova za odgovrnost zbog nedostupnosti telefonskog broja 193 za žurne vatrgoasne pozive, jasno je poručio županijski vatrgoasni zapovjednik Goran Franković. Naime broj 193, kao i onaj 194 za hitnu medicinsku pomoć nedostupni su zbog kvara sustava. No ovo se događa, kaže Franković već dva tjedna.

– Tijekom današnjeg dana kvar se ponovno javio, a najgore je što ne znamo jesmo li dostupni ili ne. Građani zovu, ali nas ne mogu dobiti. Danas su nam dvije vatrodojave otišle ”u prazno”, odnosno javile su se, ali mi ih ne možemo zabilježiti, priča Franković.

Javno je prozvao Hrvatski telekom koji je prije mjesec dana krenuo s modernizacijom svog sustava. Tada su im rekli da će biti nedostupni tijekom 24 sata, ali kvarovi se učestalo javljaju. Vatrogasce možete dobiti putem broja 112, koji također u Karlovačkoj županiji ima određenih poteškoća iz istog razloga, ali oni su povezani sa Zagrebom tako da se Centar 112 može dobiti.

– Smeta nas što se nemamo kome obratiti. Kada zovete Hrvatski telekom javlja vam se automat koji vam govori da stisnete 2, pa 1, pa 4 da bi na kraju ostali bez odgovora. Stoga pozivamo izvođače radova i odgovorne osobe da nam objasne što se i zašto događa, jer ni mi to nismo uspjeli doznati unatoč svim našim pokušajima. To je jako neozbiljno s njihove strane jer nam je obećano da nećemo imati problema nikakvih, a sada ih imamo i ne znamo zašto, zaključio je Franković.