KABA

Ana Đarmati osvojila turnir u Eindhovenu

KARLOVAC – U nizozemskom Eindhovenu održan je najveći G-2 turnir u Europi pod nazivom „Dutch open“. Na prvenstvu je nastupilo 1378 natjecatelja iz 40 zemalja, nastupali su najbolji borci svijeta koji skupljaju bodove za olimpijske igre u Riu. Na ovom turniru bodovi vrijede dvostruko više pa je prvenstvo bilo jače čak i od velikog olimpijskog grand prix-a. Od TKD Banija nastupile su dvije natjecateljice: Ana Đarmati i Tanja Bosiljevac. Ana Đarmati osvojila je prvo mjesto u kategoriji do 63 kg. U prvom je kolu pobijedila Dankinju 9:4, reprezentativku Škotske 16:0, Srpkinju 16:5 i u finalu opet predstavnicu Danske 8:2. Tanja Bosiljevac u kategoriji do 42 kg izgubila je u prvom kolu od Njemice rezultatom 4:8. Mateja Kunović nije nastupila za reprezentaciju zbog lakše povrede. 

Zbog odsustva glavnog trenera ženske reprezentacije Tonija Tomasa, trener taekwondo kluba Banija Neven Trbojević preuzeo je njegovu ulogu te je vodio A i B žensku reprezentaciju na ovako velikom prvenstvu. Reprezentacija je osvojila tri medalje (srebro, dvije bronce). 

Odlično smo započeli novu natjecateljsku sezonu. Mateja Kunović okrunila se novom titulom državne prvakinje, a Ana Đarmati osvojila je jaki turnir u Nizozemskoj. Svojim kontinuiranim rezultatima sam pokazao svoje znanje pa sam iz tog razloga dobio veliko priznanje da preuzmem ovako veliku ulogu i da vodim hrvatsku žensku reprezentaciju na ovako velikom i važnom natjecanju.  Sljedeći nastup očekuje nas na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kineskom Tajpehu gdje će  23.03. na borilište izaći mlađa od sestara  Kunović, Tena,  u kategoriji -do 49 kg. Tenina kategorija trenutno je najbrojnija i prijavljeno je 48 sportašica. Za nas bi bio veliki uspjeh ući među prvih šesnaest, rekao je trener Trbojević.