Karlovac dobiva još jedan grad pobratim – bugarski Jambol

KARLOVAC – Grad Karlovac bi uskoro trebao dobiti još jedan grad pobratim. Riječ je o gradu Jambolu u Bugarskoj, čija je veleposlanica Tanya Dimitrova danas po prvi puta službeno posjetila Karlovac i Karlovačku županiju.

Na sastanku sa županom Ivanom Vučićem, dogradonačelnicom Karlovca Marinom Kolaković i njihovim suradnicima razmjenivala su se iskustva, ali i dogovarala buduća suradnja. Kako je rečeno, ta suradnja će započeti prezentacijom Bugarske u slici i pjesmi, točnije izložbom fotografija i nastupom bugarskog ženskog pjevačkog zbora. Poznat će već i i konkretan datum – 22. svibanj.

Budući da je Bugarska za punih 6 godina pretekla Hrvatsku što se tiče ulaska u Europsku uniju, suradnja otvara prostor za učenje na njihovim iskustvima, posebno na području korištenja sredstava iz EU fondova.

Nakon sastanka u uredu župana, bugarska veleposlanica posjetila je prostorije Europe Direkt info centar, u Knjižnici za mlade u Banjavčićevoj 8, gdje bi trebali biti održani izložba i koncert koji će označiti početak suradnje dvaju gradova.