Višnja Fortuna kandidatkinja HSU-a za EU parlament

KARLOVAC – Karlovački ogranak Hrvatske stranke umirovlejnika organizirao je danas u Karlovcu javnu tribinu o umirovljenicima u Europskom parlamentu. O umirovljenicima i njihovom položaju u Hrvatskoj i Europi govorili su predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i kandidatkinja za Europski parlament Višnja Fortuna.

Milijun i 200 tisuća umirovljenika uskoro bi moglo imati predstavnika u Europskom parlamentu. Naime, na koalicijskoj listi SDP-HNS-IDS-HSU našlo se i ime Višnje Fortune, koja se već 39 godina bavi socijalnom politikom. Problemi umirovljenika su i najveći problemi kojima će se baviti hrvatska zastupnica umirovljenika u Europskom parlamentu.

Umirovljenici moraju znati da imaju osobu koja ih može predstavljati u Europi, poručila je u Karlovcu Višnja Fortuna, napominjući da joj je prednost njezino iskustvo u radu sa socijalno najugroženijima. Fortuna planira, čim stigne u Europski parlament, povezati se s ostalim strankama umirovljenika i grupama koje će se baviti problemima socijalne politike, socijalne pravde, pitanjima nezaposlenosti, nezaštićenih i socijalno isključenih.

umirovljenici_eu_2