KABA

Borzan: Europska unija nam može donijeti samo dobro

KARLOVAC – Iako još nije počela kampanja za izbore za Europski parlament, sadašnji i budući europarlamentarci već su krenuli na turneju po hrvatskim gradovima. Kako bi se predstavila stranačkim kolegama i građanima, u Karlovcu je jučer bila i SDP-ova Biljana Borzan. Ujedno je održala tribinu pod nazivom “Hrvatska i Europska unije – prilika, a ne prijetnja”.

Iako u našoj zemlji, pa i nekim drugim zemljama Europske unije još uvijek postoji dosta euroskeptika, Europska unija nam može donijeti samo dobro. Naglasila je to Biljana Borzan, pojašnjavajući okupljenim Karlovčanima što nam Europska unija uistinu donosi.

Pregovori s Europskom unijom trajali su 13 godina, a članica smo oko 8 mjeseci. Za sve ovo vrijeme čini se da nismo uspjeli izvući dovoljno novca iz europskih fondova, koliko smo mislili. No, Borzan se s tim ne slaže.

Borzan je komentirala i rezultate posljednjih anketa javnog mnijenja, prema kojima je popularnost SDP-a nakon dugo vremena iza HDZ-a. Zbog toga nema plakanja. Građani imaju pravo na svoje mišljenje, u svakom slučaju mene kad vidim neku prijetnju to motivira, zaključila je Borzan.

borzan_sdp_2