U Domu za djecu V.Nazor volonteri iz organizacije “World at Play”

KARLOVAC – U Domu za djecu “Vladimir Nazor” opet veselje. Igra, ples i pjesma zahvaljujući grupi volontera iz britanske organizacije “World at Play“. U karlovačkom Domu za djecu volonteri provode već tjedan dana, a i naredni tjedan s djecom će raditi razne terapeutske igre. – Djeca su prije svega jako vesela i zadovoljna sa svojim gostima i dobila su jednu novu priliku ponovnog razvijanja novih socijalnih vještina, druženja i upoznavanja. Nema nikakvih problema u komunikaciji. Jako smo zadovoljni, i nadamo se da će se ta suradnja koja je počelo prošle godine nastaviti i dalje, kazala je ravnateljica Doma Maja Vučinić Knežević.

Volonteri iz organizacije “World at Play“ imaju vrlo interesantne vježbe koje služe i snalaženju i rješavanju konfliktnih situacija, a bitno je da se sve radi kroz igru, rekli su mldi volonteri. Slične radionice provode i u Centru za rehabilitaciju u Jaškovu, a da se dobro snalaze bez obzira na nepoznavanje jezika potvrdio nam je jedan od volontera.

Nevjerojatno je koliko možeš učiniti govorom tijela. Kao što ste vidjeli svi se zabavljaju to su jednostavne aktivnosti. Jezik nekada može biti izazov, ali sretni smo da imamo iz Velike Britanije nekog tko je dobar u prevođenju, a uostalom stupanj engleskog u Hrvatskoj je vrlo dobar, tako da nije preteško, kaže Andy Luton iz “World at Play“.