KABA

Dvjestotinjak vjernika sudjelovalo u tradicionalnom križnom putu šumom Kozjačom

KARLOVAC – Dvjestotinjak vjernika sudjelovalo je proteklog vikenda u tradicionalnom križnom putu Karlovačkog dekanata kroz šumu Kozjaču u dužini od oko deset kilometara.

Vjernike-planinare na početnoj postaji, ispred župne crkve Sv. Franje Ksaverskog na Švarči, pozdravio je mons. Ferdinand Vražić dok je uvodnu molitvu i cijelu pobožnost križnog puta predvodio đakon iz susjedne Župe Presvetog Srca Isusova Josip Čulig. Prisutni vjernici su se pak međusobno izmjenjivali prilikom nošenja velikog drvenog križa, a čitanjem molitava pri svakoj postaji spominjali se pobožnosti puta na Kristovu muku i bol. No, uz vjernike laike i ove je godine hod križnoga puta pratila Povijesna postrojba Karlovački počasni vod ZNG-’91.

Zadnja postaja bilo je Nacionalno svetište Sv. Josipa na Dubovcu. Posljednju postaju, kod Križa, motivom, a potom i svetom misom je završio karlovački dekan o. Franjo Tomašević.

– Riječ Božja nas uvijek nadahnjuje i ispunjava. I sada slušana ona je upozorenje. Pred Bogom nema pravednih, nema nepogrešivih, istaknuo je u svojoj propovijedi te pozvao prisutne vjernike da uvijek odabiru put strpljivosti, put slušanja i blagosti, put blizine i razumijevanja za one čije postupke ne shvaćamo; kao i put molitve, svjetla, istine, života i ljubavi prema svima onima koje nam je Bog darovao.

– Moje vrijeme neće biti vrijeme odricanja, nego vrijeme odabiranja, nadodao je pater Franjo.