KABA

Kirinić: Radio i Tjednik su kulturna dobra koja moraju opstati

KARLOVAC – Budućnost Radio Karlovca i Karlovačkog tjednika bila je prva tema koja je otvorila Aktualac današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Karlovca. Iako je tematska rasprava, na kojoj će direktori gradskih medija predstaviti stanje u oba medija i analizirati njihovo poslovanje u zadnjih 15-ak godina, najavljena nakon aktualnog sata, vijećnici nisu mogli čekati s pitanjima.

Laburistica Snježana Kirinić poručila je da su Radio i Tjednik kulturna dobra koja moraju opstati. Gradonačelnika je upitala zašto radnici radija moraju plaćati dug koji je nastao zbog postupaka onih koje je na direktorska mjesta imenovala politika.

Jelić joj je na to odgovorio da je za jedan od tih dugova, onaj prema bivšem djelatniku Dragutinu Pribaniću, kriv upravo njen današnji stranački kolega Nikola Vuljanić, koji je odgovoran jer je Pribaniću dao nezakonit otkaz zbog čega je on kasnije dobio sudski spor. Kirinić je na to odgovorila da onaj tko je odgovoran mora snositi posljedice bez obzira na stranački predznak.

Više o budućnosti gradskih medija znat će se nakon tematske rasprave koja tek slijedi.