Ove godine 1.5 milijuna kuna za ulaganje u školske objekte

KARLOVAC – Nakon što cijelo prvo i dio drugog polugodišta nastavu tjelesne i zdravstvene kulture nisu imali u školskoj sportskoj dvorani, koja je zbog birokratskih problema s natječajem za izvođača radova bila izvan funkcije, učenici Osnovne škole Švarča odnedavno konačno vježbaju u obnovljenoj dvorani. Obnova dvorane OŠ Švarča bio je povod gradskoj upravi da najavi predstojeća ulaganja u školske objekte u nadležnosti Grada Karlovca.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andreja Navijalić najavila je da će za tu namjenu iz proračuna ove godine biti izdvojeno 1.5 milijuna kuna, a taj će novac otići za sanaciju krovišta Centra za odgoj i obrazovanje na Baniji, škole u Rečici i zamjenu dijela stolarije u školi Dubovac. U Gradu ističu da je trude održati kontinuitet ulaganja bez obzira na krizu zbog koje je sve teže osigurati sredstva u proračunu.

Prije nekoliko dana mnoge je šokirao događaj u Ekonomsko-turističkoj školi, gdje se za vrijeme nastave dio stropa iznenada urušio pri čemu je samo srećom izbjegnuta tragedija. Gradonačelnika smo zato upitali možemo li, obzirom na stanje školskih objekata i vrtića pod gradskom ingerencijom, ponovo očekivati nešto slično.

– Nesreće nas uvijek iznenađuju, ali trudimo se da se takvo što ne dogodi – kaže Jelić. Rekao je i da se gradska uprava nedavno kadrovski ekipirala i upravo s tim ciljem zaposlila stručnu osobu s velikim iskustvom, koja radi kao viši stručni suradnik za gradnju i održavanje kulturnih ustanova i osnovnih škola.