U drugom krugu projekta 23 nezaposlene žene i 25 djece

KARLOVAC – Ukupno 5 žena do sada je pronašlo posao zahvaljujući projektu “Preuzmite kontrolu, a mi ćemo skrb” kojega Ženska grupa Korak od lipnja prošle godine provodi u parnerstvu s Dječjim vrtićem Karlovac, Gradom Karlovcem i karlovačkom područnog službom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Riječ je o projektu koji nezaposlenim ženama omogućava uslugu čuvanja djece dok one stječu znanja i vještine potrebne za ponovni ulazak na tržište rada, podsjetila je trenerica za zapošljavanje Dragnina Mandić Jakšić.

Do sada je, u prvoj grupi, kroz projekt prošlo 20 nezaposlenih žena i njihovo 23 djece. Posao su pronašle njih četiri, a postoje naznake da neće ostati na tom broju. Druga grupa startala je prije mjesec dana, a iako je riječ o kratkom periodu, jedna žena već se zaposlila, a još jedna je trenutno na probnom radu. Inače, drugi krug projekta zbog velikog je interesa obuhvatio 23 žene i čak 25 djece u dobi od 1 do 6 godina.

Interes je velik, ali to smo i očekivali jer je riječ o velikom problemu kojim je pogođeno mnogo žena, kaže Mandić Jakšić te poziva nezaposlene žene koje imaju djecu vrtićke dobi da se prijave za sudjelovanje u trećem krugu projekta, koji kreće u kolovozu.

Kako je predviđeno, projekt će trajati ukupno godinu i pol, odnosno do kraja 2014. godine. Najveći dio novca za njegovu realizaciju osigurala je EU, čak 198 tisuća eura, a ukupna vrijednost iznosi nešto manje od 234 tisuće eura. Dodajmo na kraju jednu dobru vijest, a to je da Ženska grupa Korak trenutno pregovara s gradskom upravom kako bi se ovaj projekt nastavio i nakon isteka predviđenog roka.