KABA

Pomoć za poplavljena područja: Stigla 23 isušivača vlage, prikupljeno i stotinjak tisuća kuna

KARLOVAC – Nedavne poplave pokazale su kako u Karlovcu, ali i cijeloj Hrvatskoj nedostaju isušivači, ali i elektro i motorne pumpe. U akciju kojom su kupljena 23 isušivača i prikupljeno stotinjak tisuća kuna uključile su se brojne županije te regija Alessandria i županijski odbor HDZ-a.

Požeško – slavonska županija kupila je sedam isušivača, Zadarska 15, HDZ Karlovačke županije jedan, a po 12 tisuća kuna na račun Vatrogasne zajednice Karlovačke županije uplatile su Vukovarsko – srijemska, Dubrovačko – neretvanska, te Brodsko – posavska županija. Iz regije Alessandrije na račun županijskog crvenog križa uplaćeno je 9 tisuća eura.

isusivaci1

Prijatelji se u nevolji poznaju, kaže karlovački župan Ivan Vučić, te dodaje da se po povlačenju vode obilaskom terena osjetila potreba upravo za isušivačima vlage, jer je na raspolaganju bio tek jedan ili dva.

Nije još odlučeno na koji će način biti utrošeno stotinjak tisuća kuna donacija, u svakom slučaju koja god oprema bila kupljena, bit će na raspolaganju cijeloj zemlji.

No, osim prikupljene pomoći upućen je i zahtjev Hrvatskoj elektroprivredi da ljudima u čijim kućama će se isušivači koristiti ne dostavljaju račune za te dane i na taj način pomognu stradalnicima poplava.

Brigu oko nabavljene opreme vodit će vatrogasci, konačno oni su i dali najveći obol u pomoći poplavljenim područjima.

omicron