6 osoba iz NK Karlovca sumnjiči se za utaju poreza, krivotvorenje službene isprave…

KARLOVAC – Dovršeno je opsežno kriminalističko istraživanje koje je PU karlovačka provela u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela za koje se progoni po službenoj dužnosti, od strane odgovornih osoba jednog sportskog kluba iz Karlovca, te povezanih sportskih udruga i jednog trgovačkog društva koje je vodilo poslovne knjige kluba, javljaju iz PU karlovačke.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je šest odgovornih osoba (u dobi od 40 do 66 godina) trgovačkog društva s područja Karlovca i povezanih sportskih udruga iz Karlovca počinilo više kaznenih djela utaje poreza ili carine, neisplate plaće, krivotvorenja službene isprave, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, na način da su u razdoblju od 30. travnja 2008. godine do 26. travnja 2011. godine poslovali u cilju izbjegavanja plaćanja poreza i doprinosa u ime sportskog kluba, čime su oštetili državni proračun za najmanje 1.328.055,61 kuna. Ujedno za naprijed navedena kaznena djela sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela odgovorne su i spomenute pravne osobe.

Danas tijekom jutra tri osumnjičene osobe stare 54 i 40 godina uz kaznenu prijavu predane su pritvorskom nadzorniku, a tijekom dana bit će dovedeni i na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, javljaju iz policije.