Raspisan javni poziv za sufinanciranje kalorimetara, rok za prijavu 9. lipanj

KARLOVAC – Bliži se rok kada će svi Karlovčani priključeni na Gradsku toplanu u svojim stanovima morati imati ugrađena osobna, individualna mjerila potrošnje toplinske energije. Rok za ugradnju je 31. prosinac 2015. godine za stambene zgrade s više od 70 stanova, odnosno 31.12.2016. za manje stambene zgrade.

Kako bi građanima pomogao da se prilagode novom Zakonu, Grad Karlovac je ove godine u proračunu namijenio 325 tisuća kuna za sufinanciranje ugradnje kalorimetara. Javni poziv za sufinanciranje objavljen je danas na web stranici Grada Karlovca, a ostaje otvoren do 9. lipnja.

Zasebne uređaje za mjerenje potrošnje toplinske energije za sada u Karlovcu ima tek manji broj stanova, njih oko 30 posto. Od toga, 25 posto odnosi se na razdjelnike, a samo 5 posto na kalorimetre. Građani trebaju biti svjesni da će ovakvi ulaganjem postići uštede na računima, poručuju iz gradske uprave. A one koji u zakonskom roku ne ugrade individualna mjerila potrošnje ne čekaju uštede nego visoke novčane kazne.