KABA

Dominik Šutalo pozvan na pripreme juniorske veslačke reprezentacije

KARLOVAC – Na regatnoj stazi SRC Jarun proteklog je vikenda održana međunarodna veslačka regata Croatia Open, najveća u ovom dijelu Europe. Sudjelovalo je više od 1200 veslačica i veslača iz 65 klubova i reprezentacija koje dolaze iz 14 zemalja: Slovenije, Slovačke, Austrije, Češke, Estonije, Latvije, Švedske, Srbije, Turske, Italije, Bugarske, BIH, Makedonije te Hrvatske. Organizatori regate bili su Veslački savez Zagreba, Hrvatski veslački savez i VK Croatia dok je pokrovitelj regate gradonačelnik Grada Zagreba.

Domaću veslačku elitu predvodio je najbrži Hrvat u čamcu, olimpijac VK Trešnjevke Damir Martin te kolege iz reprezentacije Martin Sinković i David Šain. Uz domaće perjanice veslačke utrke neizvjesnima su učinili olimpijci iz Slovenije prevođeni Lukom Špikom te veslači iz Estonije na čelu s Kasparom Taimasoom – ističe trener Korane Zlatko – Minja Katušin.

Predsjednik VK Korana Antun Purgar koji je također bio na Jarunu dodaje:

Croatia Open poslužila je ujedno i kao sjajna uvertira za predstojeća svjetska i europska juniorska i seniorska prvenstva a rezultati iste dali su naslutiti kakve plasmane možemo očekivati od naših veslača na natjecanjima koja slijede.

REZULTATI POSADA KORANE

1x KM Matija Seljan – 2. mjesto (skupina)
1x JMA Dominik Šutalo – 6. mjesto (kvalifikacije)
1X LSW Irma Šumar – 5. mjesto (finale B)
2- SMA Sven Bohnec, Ivan Rebić – 4. mjesto (finale B)
1X SMA Juraj Katušin – 4. mjesto (kvalifikacije)
1X LSM Dario Šabić – 4. mjesto (kvalifikacije)
2X SMA Juraj Katušin, Sven Bohnec – 2. mjesto (finale C)
1X JMB Filip Jakšić – 1. mjesto (finale C)
2X SWA Irma Šumar, Ana Katušin – 3. mjesto (finale C)
2X LSM Dario Šabić, Juraj Rudar – 4. mjesto (finale B)

Osim što je ovo najveća regata u ovom dijelu Europe, Croatia Open je ove godine bila i najjača veslačka regata na svijetu. Konkurencija je bila vrlo jaka. U takvoj konstelaciji veslačkih snaga naši veslači ostvarili su očekivane rezultate. Izdvojio bi Šutala koji je dobio poziv u juniorsku reprezentaciju. Dobro je veslao i mladi 13-godišnji Matija Seljan. Katušin i Bohnec bili su najbolja klupska posada dvojca na pariće iz Hrvatske s obzirom na to da su ispred njih bile dvije posade HVS-a i tako najavili dobru formu za prvenstvo države koje će se održati za dva tjedna – kaže trener Katušin.

Najveći kompliment dobili su karlovački veslački klub i njihov veslač Dominik Šutalo koji je dobio poziv za pripreme juniorske selekcije za juniorsko EP koje se od ponedjeljka održavaju u Zagrebu. Europsko prvenstvo se održava 24. i 25. svibnja u Hazewinkleu u Belgiji.

Sagledavajući sve pokazatelje ovogodišnjeg veslačkog spektakla na Jarunu može se nagovijestiti da će završetak korizme pokazati prve ovogodišnje kandidate za nastup na svjetskoj veslačkoj sceni u kategoriji seniora i juniora.

omicron