Kvaliteta nastave od sada na zavidnom nivou: Veleučilište otvorilo laboratorije

KARLOVAC – Karlovačko Veleučilište od danas ima kemijske laboratorije. Njihova vrijednost iznosi 1.100.000 kuna, od čega je 850.000 kuna osiguralo Veleučilište iz vlastitih prihoda. Grad Karlovac pomogao je sa saspomeničkom rentom. Osim toga osigurao je izradu fasade novih laboratorija, koji su prigodno otvoreni za vrijeme Dana otvorenih vrata Veleučilišta.

– U ovoj zgradi koju mi zovemo „Kanarinac“ sada su laboratoriji za kemiju i strojarstvo koje smo napravili prije u sklopu projekta iz EU koji je koštao više od milijun eura, rekao je dekan Veleučilišta Branko Wasserbauer.

LAB_2

Inače, kemijski su laboratoriji bili ključni za Veleučilište jer četiri odjela imaju kolegije kemije i vježbe se moraju održavati sukladno samoj misiji Veleučilišta.

– Da to su stručni studiji koji se moraju na neki način orijentirati na praktičnu primjenu određenih znanja, tako da je kvaliteta nastave koja će se sada održavati skočila vrlo visoko. Laboratorij primaju grupe preko 20 studenata, kaže dekan Wasserbauer.

Veleučilište je u okviru otvorenih vrata organiziralo radionice kozmetike koje vodi Sanja Penić, profesorica u Medicinskoj školi Karlovac. 

– Karlovačko Veleučilište je povodom svog 17. rođendana organiziralo radionice primjene kozmetike u kemiji. Danas su naši gosti Veleučilišta učenici Osnovnih škola Dubovac i Grabrik. Sutra u 16 sati je radionica za odrasle, odnosno za širu javnost. Prošlog tjedan imali smo posjete većine srednjih škola iz Karlovačke županije i to maturanata koji su naši potencijalni budući studenti, rekla je pročelnica Odjela prehrambene tehnologije Marijana Blažić.

LAB_3

Na području kampusa ove godine bi trebala krenuti izgradnja studentskog doma sa 163 ležaja. U tijeku je postupak javne nabave.