web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Okrugli stol o Maloj sceni Hrvatskog doma najavljen za 23. travanj

KARLOVAC – Otkako je prije godinu dana obnovljena i ponovo otvorena za javnost, Mala scena, nekad legendarno okupljalište urbane karlovačke mladeži, nije zaživjela među publikom. Pokazalo se da prostor kojeg je uredila gradska uprava nije adekvatan za sva događanja koja organiziraju udruge nezavisne kulture, kažu predstavnici mreže karlovačkih organizacija nezavisne kulture KA-operativa.

Mreža udruga KA-operativa okuplja desetak udruga i neformalnih inicijativa koje zagovaraju bolje uvjete za rad organizacija u nezavisnoj kulturi, što se prije svega odnosi na prostor za djelovanje, financiranje i suradnju s gradskom upravom.

Kako bi ustanovili što doista želi publika koja odlazi na događanja nezavisne kulturne scene, najavili su i provođenje istraživanja čiji bi rezultati trebali biti gotovi do rujna. Cilj je istražiti stvarne potrebe publike, a dosadašnji zaključci upućuju na to da većina mladih želi više glazbenih događanja u gradu, da smatraju da je potreban prostor koji bi bio pogodan za takva događanja, da Karlovcu nedostaje klub/disko, kao i prostor pogodan za kino i plesna događanja.

Potencijalnih prostora koji bi se mogli iskoristiti za takva događanja u Karlovcu ne nedostaje, smatraju u KA-operativi, te najavljuju da će uskoro predstaviti dokumentarni film čija je tema upravo stanje neiskorištenih prostornih kapaciteta na području grada. Svjetlo dana film bi trebao ugledati sljedećeg mjeseca, najavila je Ksenija Sanković iz Kinokluba, koja je otkrila da je za sada snimljeno 20-ak lokacija koje bi dobrodošle za događanja nezavisne kulture, a trenutno su zapuštena i o njima nitko ne brine.

Jedan od tih prostora je i Hrvatski dom, kojega članovi KA-operative vide kao opciju koja bi mogla kvalitetno zadovoljiti potrebe mlade urbane publike. Ima li nade da se to realizira, mogli bi doznati sljedeće srijede na okruglom stolu na ovu temu, na kojemu je osim članova udruga, najavljeno sudjelovanje Grada Karlovca i tvrtke Mladost kao vlasnika, odnosno upravitelja ovog objekta. Okrugli stol bit će održan 23. travnja u 11 sati na Maloj sceni Hrvatskog doma.