web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Čuvaju tradiciju: Uskrs dočaran izložbom u Demokratskom rasadniku

DUGA RESA – Usuret Uskrsu” naziv je izložbe ručnih radova što je jučer otvorena u Demokratskom rasadniku u Dugoj Resi. Radi se o već tradicionalnoj izložbi jer ju petu godinu godinu zaredom uoči Uskrsa organizira asocijacija žena Hrvatsko srce Hrvatske seljačke stranke Duga Resa. Svi izloženi eksponati redom su unikati. Tako se, između ostalog, na ovoj izložbi mogu vidjeti narodne nošnje, suncobrani, pisanice i stolnjaci.

u_1

Ručne radove izložilo je desetak žena, a posjetitelji izložbu mogu pogledati do Velikog petka u vremenu od 10 do 12 te od 18 do 20 sati.

u_4

– Sve su to izradile vrijedne ruke naših žena. Uskrs, kako za sve tako i za nas znači puno. Žene su uvijek izrađivale i imale svoje rukotvorine koje su bile skrivene negdje u kući, a sad smo ih upravo za Uskrs odlučili pokazati da vidimo koliko je ustvari bogatstvo hrvatske baštine. Mi to nastaojimo u Hrvatskom srcu sačuvati i očuvati i nadamo se da ćemo u tome uspjeti, rekla je Rubinka Mihalić predsjednica asocijacije žena Hrvatsko srce ogranak Duga Resa.

u_3