Dvojica osumnjičena za zlouporabu položaja i ovlasti

KARLOVAC/OGULIN – Zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti u podružnicama iste tvrtke na području Karlovca i Ogulina, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom s karlovačkog i 51-godišnjakom s ogulinskog područja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 52-godišnjak je osumnjičen da je kao odgovorna osoba u karlovačkoj podružnici tvrtke u razdoblju od 1. siječnja 2007. do 1. kolovoza 2011. s nekoliko zaposlenika nezakonito sklopio ugovore o radu temeljem kojih su, suprotno Pravilniku o plaćama, zaposlenici dobivali povećan broj osnovnih bodova za obračun plaće.

Također, da je kao odgovorna osoba u ogulinskoj podružnici iste tvrtke u razdoblju od 7. rujna 1998. do 1. lipnja 2011. s nekoliko zaposlenika nezakonito sklopio ugovore o radu temeljem kojih su, suprotno Pravilniku o plaćama, zaposlenici dobivali povećan broj osnovnih bodova za obračun plaće, osumnjičen je 51-godišnjak.

Ovim kaznenim djelima tvrtki je prouzročena materijalna šteta veća od 380 tisuća kuna.

Zbog sumnje da su na opisani način iskoristili svoj položaj i prekoračili svoje ovlasti te počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, protiv osumnjičenika su Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđene kaznene prijave.

Neslužbeno doznajemo da se radi o bivšim upraviteljima Uprava šuma u Karlovcu Zoranu Sabljariću i, Ogulinu, Mladenu Stipetiću.