web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovačka županija spremna za novu turističku sezonu – na raspolaganju više od 5 tisuća kreveta

KARLOVAČKA ŽUPANIJA – Iz godine u godinu broj noćenja u Karlovačkoj županiji raste. Prošle godine taj porast bio je 6,8%. Oslanjajući se na taj podatak, ova sezona bi prema svim očekivanjima trebala biti uspješna, odnosno bolja od prošlogodišnje, kazala nam je direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić.

Županijska turistička zajednica za sezonu je spremna, jer odrađena je dobra priprema prvenstveno u vidu nove turističke ponude. Tako je suradnja gradova Karlovca i Duge Rese, općine Ribnik te HGSS-a urodila plodom.

– Kroz taj projekt izaći će tri nova proizvoda – cross country biciklizam, staze za nordijsko hodanje te jedinstvena karta s tim rutama na kojoj će biti ucrtane postojeće planinarske staze koje dosada nisu bile ucrtane. Ovaj projekt trebao bi imati nastavak, postoji interes da se proširi i za područje Slunja, Rakovice pa sve do Plitvica s tim da postoji interes i u Ozlju te Ogulinu. Cilj nam je zapravo pokriti cijelu županiju takvom jednom kartom, pojasnila je Begić.

Veseli i činjenica što privatni sektor sve više ulaže i širi ponudu prvenstveno kroz natječaje resornog ministarsva i HTZ-a. Tako naša županija ukupno raspolaže s više od 5.500 kreveta, od kojih je polovica u kampovima koji su u našoj županiji uvijek bili dobro zastupljeni.