S javnih parkirališta uklonjeno 10 automobila

KARLOVAC – Svake godine na karlovačkim parkiralištima sve je manje ostavljenih automobila, na koje su zaboravili njihovi vlasnici. Rezultat je to akcije Grada Karlovca i Prometne policije u kojoj uklanjaju napuštena i ostavljena vozila na parkiralištima.

Razlozi ostavljanja automobila su različiti; vozilo je pokvareno, oštećeno ili zbog prometnog udesa više nije u voznom stanju, pa sve do toga da vlasnik nema novca za tehnički pregled i registraciju. Upravo zato gradsko komunalno redarstvo već nekoliko godina provodi akciju uklanjanja takvih vozila.

Prije dana odvoza vozila s javnih površina, komunalci i policija upozore vlasnike vozila da ih sami uklone. Svi oni koji nisu ostavljeno vozilo sami uklonili, platit će odvoz.

Tako je danas na parkiralištu karlovačke “pauk” službe završilo 10 automobila.

Budući da su Karlovčani po parkiralištima ostavili samo 10 automobila, akcija koja je trebala biti danas i sutra, već danas je završena.

Pokazatelj je to, možda, i sve veće ekološke svjesnosti Karlovčana, koji su prestali oštećene i pokvarene automobile ostavljati na javnim gradskim površinama. U policiji i komunalnom redarstvu su zadovoljni akcijom, pogotovo jer se broj ostavljenih vozila iz godine u godinu smanjuje.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/uklanjanje_vozila/*{/rokbox}