Sopčić: Općina Žakanje opravdala je svoje postojanje

ŽAKANJE – Općina Žakanje proslavila je danas svoj dan. Ova općina osnovana je prije 21 godine na današnji dan. Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u prostoru osnovne škole u Žakanju, a na svečanost su pristigli brojni uzvanici.

– Općina Žakanje opravdala je svoje postojanje u posljednjih 20 godina. Dokaz tome su brojne investicije i intenzivan rad na uređenju infrastrukture. Istaknuo je to načelnik ove općine Nikola Sopčić, dodajući da svako selo sada ima asfalt, gotovo svaka kuća kanalizaciju, a na svakom groblju izgrađena je mrtvačnica. Općina brine i za svoje najmlađe, te se Žakanje može pohvaliti jednom od najmodernijih škola u Hrvatskoj.

Najvažnija prometna investicija u posljednje vrijeme bila je izgradnja čvora Novigrad, koja daje mogućnost za dalji razvoj općine, zaključio je Sopčić, no, dodaje, i dalje je najveći problem nezaposlenost.

Općinu Žakanje danas su posjetili i europski parlamentarac Andrej Plenković, dožupani Josip Šafar i Ivan Banjavčić, te karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Da je Županija uvijek bila partner malim općinama potvrdio je i dožupan Šafar.

Za glazbeni dio programa Dana općine bili su zaduženi učenici žakanjske osnovne škole i klapa Corona.

zakanje_2014_2

zakanje_2014_3