Od 12. do 30. svibnja Sajam vlastelinstva na Starom gradu

KARLOVAC – Na Starom gradu Dubovcu uskoro počinje kulturno – povijesna i turističko – poučna – zabavna manifestacija koja rekonstruira život u doba plemenite općine Dubovačke. Riječ je o 10. po redu Sajmu vlastelinstva, koji se ove godine održava od 12. do 30. svibnja. Organizator manifestacije je udruga Bratstvo Svetog Mihovila, a pokrovitelj grad Karlovac.

Organizatori u tom vremenu najavljuju 15 zabavno – poučnih radionica za predškolsku i školsku djecu te jednu dječju predstavu. Program će se odvijati u atriju Starog grada te u njegovoj neposrednoj blizini.

Posjetiteljima su na raspolaganju razne radionice: streličarska, mačevalačka, bubnjarska, žonglerska, konjanička, lončarska, pekarska, krvnička, glagoljica, povijest dvorca Dubovca, povijesni plesovi i narodne igre, izrada nakita, izrada vitraja, izrada maketa, vilinske priče i simboli te dječja predstava „ Bajka o dva L J“.

Iz Udruge Bratstvo Svetog Mihovila kažu kako je zbog specifičnosti izvedbe za posjete radionicama potrebna najava na broj mobitela 095 908 63 55 ili na email: nela.zovko@dubovac.com 

– Posebno živo na Sajmu vlastelinstva bit će 24. i 25. svibnja kad održamo cijelodnevni program za širu javnost tj. Sajmena događanja. Taj vikend od 10 sati ujutro do 22 sata posjetitelji mogu uživati u kazališno scenskim nastupima, koncertu renesansnog ansambla, aktivno učestvovati u sadržaju programa – zaplesati renesansni ples, osjetiti kiropraktiku srednjeg vijeka krvničkih postupaka, okušati se u lončarenju, risati stari grad s dvorskim slikarom, razgledavati, kušati i kupiti ponudu obrtnika, tradicionalne i ručne izrade.

Desit će se i poneka spontana zgoda i nezgoda iz tamnice staroga grada. Izvođači Sajmenih događanja su članovi udruge Bratstvo svetog Mihovila i gostujuće srodne skupine i udruge.

Organizatori nisu zanemarili niti potrebe najmlađih koji će moći uživati u pripovijedanju bajki i dječjoj predstavi, vrtuljku i konju. Iće i piće Plemenite općine Dubovačke bit će dostupno svakom putniku namjerniku i nenamjerniku koji tih dana posjeti dvorac Dubovac. Obožavatelji te kulturno – povijesne znamenitosti moći će se družiti u dvorcu pod bakljama dugo u noć, poručuju organizatori.