web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Na Agro Arci ove godine više od 400 inovacija

BIOGRAD NA MORU – Ovogodišnja Agro Arca okupit će u Biogradu na Moru od 9. do 11. svibnja više od 400 inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija veznih uz poljoprivredu i prehrambenu industriju iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Poljske, Mađarske, Švedske, Rusije, Iraka, Katara, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Sirije i Irana.

Podsjetimo i ove godine Karlovačka županija je partner ove vodeće izložbe inovacija, a na Agro Arcu putuje i desetak karlovačkih inovacija. U subotu je predviđen posjet članova Županijske skupštine Biogradu na Moru.

Osim izložbenog dijela i ove godine predviđen je bogat popratni program, odnosno brojne radionice, predavanja i okrugli stolovi o stanju u poljoprivredi.

Pokrovitelji ovogodišnje Agro Arce su Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Zadarska županija i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar suorganizatori su događanja, a gradovi Benkovac, Slatina i Ivanić Grad su gradovi partneri, dok su Centar za certificiranje halal kvalitete i Savjetodavna služba suradničke institucije. Ovogodišnja zemlja partner je Islamska Republika Iran.

Sajam će biti otvoren svakog dana od 10 do 18 sati, a posljednjeg dana sajma, 11. svibnja u večernjim satima bit će dodijeljene nagrade najboljim inovacijama i inovatorima.