SDP: Rendulić nije imao razloga za ostavku, izaći ćemo na izbore i dati kandidata koji neće pobjeći!

KARLOVAC – Ostavka gradonačelnika Slunja Željka Rendulića neugodno je iznenadila SDP-ovce. U ovoj stranci tvrde kako su podržavali Rendulića u svim njegovim idejama i projektima, a podršku su mu dali i u razgovorima s MORH-om, nakon što je ovo Ministarstvo prestalo plaćati komunalnu naknadu.

Pregovarali smo s Vladom kako bi se ovaj problem riješio i kako bi MORH plaćao neku vrstu rente, ako već ne komunalnu naknadu, tvrdi predsjednik ŽO SDP-a Damir Mateljan.

Sad već bivši gradonačelnik implicirao je kako s državne strane nije bilo interesa za projekte u Slunju, što nije točno, jer kroz dva projekta – rekonstrukcije vodoopskrbe i uređenja Mrežnička ulice povučeno je 2 milijuna kuna iz Državnog proračuna, kaže Mateljan. Ova stranka nije željela nove izbore, no izaći će na njih, a o kandidatu za gradonačelnika će se dogovoriti s koalicijskim partnerima. Možemo samo obećati da to neće biti čovjek koji će pobjeći kad naiđe na prvi problem.

Najlakše je dati ostavku, dodaje Mateljan, te kaže kako Rendulić nije nasljedio dugove, već 2 milijuna i 300 tisuća kuna, a grad nema zaduženja ni kredita. Što bi onda trebali načelnici koji su svoje općine našli u dubiozama, pita se Mateljan, te kao primjer navodi Plaški, gdje je načelnik Pero Damjanović općinu pronašao u milijunskim gubicima, no nije odustao, već je do sada uspio riješiti 90 % dubioza.