web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Zlatne kune najboljima u prošloj godini: Poduzetnička klima u našoj zemlji je loša

KARLOVAC – Ključ uspjeha su novi proizvodi, no u Hrvatskoj je izuzetno nepovoljna klima za gospodarstvenike, stoga se mora početi razmišljati o promjenama, rekao je između ostalog primajući plaketu Zlatna kuna za 2013. godinu direktor HS Produkta Željko Pavlin.

Kaplast među malima, Kelteks među srednjima i HS Produkt od velikih tvrtki najuspješniji su u prošloj godini. Možemo reći već tradicionalno, jer ove tri tvrtke redovito se već nekoliko godina nalaze u samom vrhu uspješnih u Karlovačkoj županiji. Proizvodnja je važna, pogotovo za našu zemlju, koja još uvijek grca pod teretom gospodarske krize, rasta broja nezaposlenih, zatvaranja tvrtki, pada proizvodnje i brojnih ostalih negativnih utjecaja. Iako je prema riječima predsjednika županijske komore Zlatka Kuzmana u Karlovačkoj županiji situacija ipak malo bolja. Novi ljudi, novo znanje i novi proizvodi ono su što nas može izvući iz krize, no za to je prije svega potrebna promjena u glavama političkog vrha, poruke su upućene s dodjele.

Komora će morati pomoći podzetnicima, složni su i gospodarstvenici i novo vodstvo Gospodarske komore, samo na taj način rezultati mogu biti bolji. Hrvatska diplomacija mora postati gospodarska prije svega, zaključak je novog vodećeg čovjeka Gospodarske komore Luke Burilovića, koji je podsjetio da se poduzetnici teško odlučuju na nove pothvate. No, upravo karlovački HS Produkt dokaz je da se uspjeti može, čak i unatoč lošoj poduzetničkoj klimi koja vlada našom zemljom.

Velike tvrtke moraju postati predvodnice karlovačkog gospodarstva, nosioci razvoja i napretka. No ne smiju se zanemariti ni srednji i mali poduzetnici, koji svojim uspjesima osvajaju svjetska tržišta, možemo se samo nadati da će sljedeće godine za Zlatnu kunu biti prijavljeno i više od ovogodišnjih 30 tvrtki.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zlatna_kuna06052014/*{/rokbox}