web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U Slunju obilježili Majčin i Dan obitelji

KARLOVAC – U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slunj obilježen je Tjedan Crvenog križa te Majčin dan i Dan obitelji. Ujedno su time zaključili obilježavanje Tjedna Crvenog križa koji traje od 8. do 15. svibnja.


– Već tradicionalna manifestacija privukla je brojne građane grada Slunja koji su popratili naše sadržaje te program u kojemu su sudjelovali najmlađi iz dječjeg vrtića Slunj, Osnovne škole Slunj i Cetingrad. Djeca su izvela različite pjesmice, recitacije, popratili sve pjesmom i plesom posvećenim majkama. Nakon zanimljivih izvedbi uslijedila je igra raznovrsnog sadržaja – tako su se djeca zabavljala pletući klupko prijateljstva, crtajući svoje dlanove i stopala gdje su uvidjeli svoje različitosti i sličnosti, isprobali su pružiti umjetno disanje i pružanje prve pomoći, uključili su se u program Dobrovoljnog vatrogasnog društva gdje su vatrogasci kroz igru pokazali gašenje požara, a na kraju su uživali bojajući i ostavljajući svoj kreativan znak kroz cijeli park. Za starije građane organizirali smo mjerenje tlaka i šećera koje je obavljala patronažna služba Doma zdravlja Slunj, a vrijedni korisnici Dnevnog boravka su izložili svoje rukotvorine, rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Slunj Mirjana Puškarić.
Cijelu manifestaciju organizirali su uz pomoć vrijednih volontera i volonterki te posebnu podršku podmlatka i mladeži Crvenog križa iz Srednje i Osnovne škole Slunj.