crveni_kriz_karlovac

KARLOVAC – Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama. Osim uplatom novca na račun, ili donacijom na telefon broj 060 90 11, uključiti se možete i donacijom prehrambenih i higijenskih proizvoda.

– Primamo donacije hrane koju nije potrebno termički obrađivati, flaširane vode, kašica za bebe, mliječne formule, odjeće za bebe i djecu, donjeg veša, pelena za djecu i odrasle, sredstva za suho pranje i dezinfekciju ruku, vlažnih maramica, posteljine, ručnika, četkica i paste za zube, toaletnog papira i ostalih proizvoda za osnovnu higijenu. Sve to možete donijeti u prostorije Crvenog križa u Smičiklasovoj 25, od 7 do 19 sati – poručuje Branka Hastor, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Karlovac.

Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj i općina Žakanje prikupljat će potrepštine u vatrogasnim domovima u Pravutini, Zaluki Lipničkoj, Brihovu i Jurovskom Brodu danas i sutra od 16 do 20 sati. Poslije toga, u dogovoru s Crvenim križem, prema potrebi.

– Posebno upozoravamo građanstvo da nitko ne smije skupljati novce u ime ove tragedije. Ukoliko se netko pojavi, odmah obavijestite policiju. Molimo da hrana bude trajna i ispravna, a odjeća, posteljina i deke čiste i složene, stoji u pozivu.

Više informacija možete dobiti na 091 640 46 40 (Crveni križ Ozalj) ili upravni odjel općine Žakanje 757 836.

Osim u Ozlju, pomoć se prikuplja u Dugoj Resi, danas i sutra od 8 do 20 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Duga Resa. Pomoć se može pružiti u hrani s dužim rokom trajanja, vodi, higijenskim potrepštinama i odjeći.


U Slunju svoje donacije možete dostaviti u prostorije Gradskog društva Crvenog križa u Školskoj 2, te u Dnevni boravak za starije osobe u Ulici braće Radića. Primaju se trajne prehrambene namirnice, higijenske potrepštine (osobito za žene i malu djecu), posteljina (plahte, deke, pokrivači), ručnici, deterdženti za rublje i sredstva za čišćenje i dezinfekciju. U Slunju za sada ne prikupljaju rabljenu odjeću i obuću, no napominju da će se o eventualnim potrebama obratiti građanima.