web karijera 1160*120
web struka 1160*120

“Karlovački salon” za Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj

KARLOVAC – U Gradskom muzeju Karlovac u srijedu održat će se susret uz Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj, a kao dio projekta “Karlovački salon”. U posebnom konceptu protkanom temama iz kulture, važnosti karlovačke kulturne strategije, znanja i europske prakse spajat će se prošlost, sadašnjost i budućnost. Temu moderira Andrea Štalcar Furač.

– U posebnom konceptu protkanom temama iz kulture, važnosti karlovačke kulturne strategije, znanja i europske prakse spajat će se prošlost, sadašnjost i budućnost. Stoga profesorica na ADU, dr.sc. Snježana Banović i bivša studentica istog fakulteta, Marija Ratković Vidaković, u određenoj vremenskoj i iskustvenoj distanci, govore o kulturi, gradu, važnosti dijaloga uključujući u temu Karlovčane, predstavnike udruga i goste iznenađenja, stvarajući koncept dijaloga s razlogom, stoji u propćenju koje dolazi iz Udruge Novi svijet – Urbani, a kojeg potpisuje Andrea Štalcar Furač.

Ovaj susret bit će prilika da se iznesu mišljenja o tome što i kako Karlovac može s pozicije male regionalne prijestolnice kulture i na koji način pametno upravljati kulturom i pozicijom grada u skladu s mogućnostima, ali i otvoriti raspravu za sve dionike kulturnog, turističkog, društvenog i gospodarskog djelovanja s iskustvom u kulturnim razmjenama.

Susret počinje u 18,30 sati.