web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Volonterizam još uvijek nedovoljno prepoznat u našoj zemlji

KARLOVAC – Hrvatska mreža volonterskih centara već četvrtu godinu za redom organizira manifestaciju Hrvatska volontira! I udruge u Karlovačkoj županiji priključile su se manifestaciji koja se održava od 19. do 24. svibnja. Iako su volonteri snaga koja pokreće, a pritom za uzvrat ne traže ništa, u našoj zemlji njihov rad nije dovoljno prepoznat, napominju u udrugama.

U manifestaciju Hrvatska Volontira! ove će se godine uključiti velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Prošlogodišnja kampanja, održana pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, okupila je 2.154 volontera koji su kroz 184 volonterske akcije na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 9.250 sati.

Ove godine naglasak kampanje stavljen je na volontiranje mladih, pa će vjerojatno i teme akcija biti vezane uz mlade.

Nažalost, u Karlovcu, ali i cijeloj našoj zemlji, rad volontera još nije dovoljno cijenjen. Članovi udruga koji se bave volonterizmom nadaju se da će ovakve akcije pomoći u davanju značaja volontera.

Budući da je ove godine naglasak kampanje stavljen na volontiranje mladih, organizatori pozivaju da udruge u svoje aktivnosti posebno uključite mlade ljude, o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva.