web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovački vatrogasci se vraćaju kući!

GUNJA/KARLOVAC – Sedmorica karlovačkih vatrogasaca koji od nedjelje pomažu, spašavaju, evakuiraju ljude i životinje na području Gunje i Rajevog Sela, vraćaju se kući. Potvrdio nam je to zapovjednik ekipe na terenu i Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca Miroslav Rade.

Njihov povrtak kući je prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, a razlog je iscrpljenost, umor, trud, ali ponajviše izniman doprinos kojeg su karlovački vatrogasci u pet dana pokazali na terenu i dobili sve pohvale zapovjednika Tucakovića.

Sada ide slijedi sustavno i dugoročno planiranje snaga na razini županijskih vatrogasnih zajednica u koordinaciji sa državnom razinom za odlazak na dislokacije, doznajemo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića. Kako će dalje biti raspoređeni sektori u kojima će vatrogasci odrađivati svoje zadaće, znat će se sutra nakon sastanka stožera.

Vjerojatno će dislokacije trajati po pet dana, a vatrogasci će ići s pumpama za ispumpavanje i svom ostalom opremom koja je potrebna nakon što se voda povuče.