web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Izložba o ljepotama Bugarske u Zorin domu

KARLOVAC – Europa u Bugarskoj naziv je izložbe koja je sinoć svečano otvorena u bočnoj dvorani Gradskog kazališta Zorin dom. Izložbu i koncert djevojačkog zbora organizirali su Veleposlanstvo Republike Bugarske u Hrvatskoj, Grad Karlovac i Karlovačka županija.

Izložba Europa u Bugarskoj svoju hrvatsku turneju započela je početkom travnja u Zadru, kako bi pridonijela uzajamnom upoznavanju dviju zemalja, regija i gradova.

Ta putujuća izložba fotografija prikazuje prirodne ljepote, turističke mogućnosti i kulturnu baštinu Bugarske. Izložbu je otvorila veleposlanica Republike Bugarske u Hrvatskoj Tanya Dimitrova.

Bugarska je unikatno lijepa zemlja sa svojim veličanstvenim planinama, zbog kojih je nazvana Švicarskom na Balkanu, sa slikovitim Crnom morem i zlatnim pješčanim plažama, s prekrasnom obalom rijeke Dunav i neponovljivom dolinom ruža pokraj grada Kazanlaka. Ova izložba samo je još jedan način povezivanja Hrvatske i Bugarske, zaključila je veleposlanica.

Zanimljivo je da na Filozofskom fakultetu u Zagrebu čak 106 studenata studira bugarski jezik. Dvije studentice imale su priliku nakon izložbe održati i zanimljivo predavanje o toj zemlji. Vrhunac svečanosti bio je koncert Djevojačkog zbora Evmopleya iz grada Plovdiva, koje su izvele tradicionalne bugarske pjesme.

bugari_izlozba_2