web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Srednji vijek na Dubovcu

KARLOVAC – Sajam vlastelinstva u Karlovcu se održava od 2005. godine te je već postao poznata i prepoznatljiva manifestacija koja Stari grad Dubovac vraća u Srednji vijek. Ovogodišnji jubilarni 10. Sajam opet je u Karlovcu okupio zaljubljenike u srednjovjekovno oružje, kostime, hranu i glazbu na jednom mjestu. Sve to jučer i danas su mogli vidjeti i mnogi Karlovčani i njihovi gosti.

Zanimljivi likovi iz prošlosti, uz dvorske i pučke igre, viteške turnire i pjesme i plesove i ove su godine zagospodarile Dubovcem. Gosti Sajma vlastelinstva mogli su upoznati stare izvorne zanate i obrte, kao i običaje i osobitosti nekadašnjeg života ljudi dubovačke općine. Dok je jučerašnji dan bio u znaku pjesme, današnji je dan protekao u znaku plesa.

Najzanimljiviji su, uz renesansni ples, bili i nastupi streličara, vitezova, bubnjara, žonglera, glumačkih družina i zabavljača. Iako je Sajam vlastelinstva posjećen, organizatori nisu zadovoljni, jer su očekivali da će se građani duže zadržavati na Starom gradu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/sajam_vlastelinstva_2014/*{/rokbox}

Ovo nije kraj Sajma vlastelinstva. Tijekom idućeg tjedna nastavljaju se radionice za vrtiće i škole, a iz udruge Bratstvo Sv. Mihovila najavljuju početak organizacije idućeg Sajma vlastelinstva koji bi se na istom mjestu trebao održati u svibnju iduće godine.