Krenula 12. Smotra strodobnih vojnih vozila

KARLOVAC – Oko 150 sudionika sa 34 vozila sudjeluje na 12. Smotri starodobnih vojnih vozila. Kao i svake godine, cilj ove manifestacije je evocirati sjećanja na Domovinski rat i sve one koji su dali svoje živote za obranu Hrvatske. I ove godine vozila prolaze prvom linijom bojišnice, no veći dio puta odnosi se na malo drugačiju rutu.

Glavno odredište 12. smotre je Cetingrad tako da će sudionicima biti pokazan tzv. Put spasa kojim je lokalno stanovništvo u studenom 1991. bježalo pred neprijateljem, ali i povijesna utvrda Cetin gdje je davne 1527. održan prvi izborni sabor hrvatskog plemstva, na kojemu je za hrvatskog kralja izabran Ferdinand Habsburški.

Na ovaj način organizatori Povijesna postrojba “Karlovački počasni vod ZNG 91” u suradnji s Oldtimer klubom “Zlatni kotač” iz Lučkog, žele oteti zaboravu događanja iz nedavne hrvatske povijesti, ali i ona od prije nekoliko stoljeća.

Kolonu vozila na put su ispratili i pročelnik županijskog UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, sport i informiranje Željko Šančić, gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić te predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća Mihovil Stanišić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/smotra_starodobnih_2014/*{/rokbox}