130 biciklista na ovogodišnjoj biciklijadi Tri rijeke

BOSILJEVO – Promjenjivo vrijeme – pljuskovi i crni oblaci koji su se izmjenivali sa sunčanim razdobljima, obilježilo je današnju, devetu po redu biciklijadu “Tri rijeke”, koju tradicionalno po Karlovačkoj županiji organizira Športsko društvo Kupa. No, ćudljivom vremenu usprkos, biciklijada je bila uspješna, iako je sudionika bilo manje nego rekordnih godina.

Sa starta na igralištu Kasuni jutros je krenulo 130 biciklista. Još se jednom pokazalo – nema toga što će zaustaviti one najupornije, samo se valja dobro pripremiti i prilagoditi vremenskim uvjetima.

– Idemo rutom Bosiljevo – Protulipa – Zvečaj – Donji Zvečaj. Tamo ćemo ručati, a onda krećemo Belavić – Barilović – Sića – Petrunići – Keići – Generalski Stol – Lešće, pa natrag prema Bosiljevu i igralištu Kasuni. Vrijeme je takvo kakvo je, tu se ništa ne može, a oni najhrabriji svejedno su došli. Očekivali smo ljepše vrijeme, prijašnjih godina znalo se okupiti i po 250 sudionika – rekao nam je Dražen Klasnić iz ŠD Kupa. No, uz red kiše i red sunca, oni najhrabriji ipak će danas obići Dobru, Mrežnicu i Koranu i u dobrom društvu kroz živopisni krajolik odvoziti cjelodnevnu kružnu rutu dugu 73 kilometra.

Biciklijada “Tri rijeke” međunarodnog je karaktera, a tako je i ove godine. Brojni biciklisti iz susjedne Sloveniji odazvali su se i zajedno s lokalnim rekreativcima obišli dio Karlovačke županije.

Da se Slovenci tradicionalno rado odazivaju ovoj biciklijadi, rekao nam je jedan od sudionika, Bojan Lozar i Črnomlja, koji do sada nije propustio niti jednu od devet održanih. Ujedno je iskoristio priliku da kolege iz Hrvatske pozove na bicikijadu “Goni kolo”, koja u subotu 21. lipnja starta iz Črnomlja.

tririjeke2