web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Usvojen rebalans – županijski Proračun veći za 10,8 milijuna kuna

KARLOVAC – Ne valja kad raste, ne valja kad pada. Tako bi se mogla opisati rasprava oko prijedloga rebalansa županijskog Proračuna. Naime neutrošenih 5,8 milijuna kuna iz 2013. godine, 3,8 milijuna kuna više pomoći iz državnog proračuna i fondova i više prihoda od poreza za 1,3 milijuna kuna povećava Proračun županije za 10,8 milijuna kuna, odnosno na gotovo 160 milijuna, sažetak je to obrazloženja resorne pročelnice za financije Marije Gemeri.

No oporba i u povećanju Proračuna vidi problem. Naglasniji je bio SDP-ov Stjepan Mikulandrić koji glavni problem vidi u tome što je pomoć za elementarne nepogode za našu županiju povećana za 200 tisuća, a za lift se izdvaja 650 tisuća kuna.

– Je li realno očekivati porast prihoda ili je to medijski spin? Znači li to da se gospodarstvo oporavlja, a znamo da je korisnika socijalne pomoći sve više?, upitao je Mikulandrić.

Na ovu konstataciju odgovorio je župan Ivan Vučić koji je kako kaže, već 20 godina u politici i točno je znao da će ovakva kritika doći, pa je izvukao zapisnik sa skupštine na kojoj se izglasavao proračun za ovu godinu gdje je Mikulandrić ustrajno tvrdio kako će uskoro uslijediti smanjenje.

– Bili ste u krivu, poručio mu je župan Vučić.

Proračun je na kraju usvojen sa 27 glasova za, 8 protiv i 3 suzdržana.