9. Spust po Kupi ove godine 5. srpnja

ŽAKANJE – Športsko društvo Pravutina i ove godine organizira tradicionalnu međunarodnu manifestaciju „Spust po Kupi”. Deveti po redu Spust bit će održan 5. srpnja pod pokroviteljstvom Karlovačke županije i općine Žakanje,a suorganizator je LAG Vallis Colapis.

Iz godine u godinu Spust po Kupi okuplja sve veći broj sudionika koji dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, ali i susjedne Slovenije. Nakon Spusta 2012. godine na kojem je sudjelovalo oko 250 sudionika, prošle godine preko 300 ljudi se spuštalo u čamcima niz rijeku Kupu od Jakovaca do Pravutine. Ove godine očekuje se rekordan broj rekreativaca. Organizacijom spusta želja nam je promovirati naše mjesto, općinu, županiju ali i šire područje, prirodne ljepote Kupe te ljude i njihove djelatnosti koji naše područje čine izuzetno posebnim, poručuju organizatori.

– Nakon izuzetno pozitivnih reakcija i pohvala sudionika, ove godine s novim iskustvima, idejama, voljom i htijenjem organiziramo još bolji, zabavniji i veći Spust po Kupi – najveću splavarsku manifestaciju u ovom dijelu Hrvatske te atrakciju koja doprinosi prepoznatljivosti karlovčke županije i koja privlači turiste iz svih krajeva domovine i šire – najavlju iz ŠD Pravutina.

Ove godine uvedene su tako i dodatne aktivnosti koje će prethoditi samom Spustu Kupom. 3. i 4. srpnja u prostorijama OŠ Žakanje bit će održani dani Leader programa, namijenjeni poduzetnicima i poljoprivrednicima, te onima koji će to tek postati. 4. srpnja u planu je i Kulturni dan na kojem će, između ostalih, nastupiti Kulturno umjetničko društvo „Hrvatska loza“ iz Chicaga.