Spomen soba poginulim hrvatskim braniteljima razlog izlaska iz Koordinacije

KARLOVAC – Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije od sinoć i službeno više nije članica Koordinacije braniteljskih udruga Karlovačke županije. Bio je to prijedlog predsjedništva stranke, a na sinoć održanoj 5. izvještajnoj godišnjoj skupštini Udruge članstvo je jednoglasno donijelo odluku o istupanju iz Koordinacije. Krajem svibnja iz Koordinacije je istupila i karlovačka Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja.

Predsjednica Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije, Anđa Perak kaže kako su odluku donijeli zbog toga što se Koordinacija ne ponaša ozbiljno. – Od Kooridinacije smo očekivali puno više, dakle da ćemo zajednički odlučivati o nekim važnim pitanjima. Biti članom neke udruge ili u ovom slučaju Koordinacije znači aktivno sudjelovati i odlučivati zajednički, mi smo to i htjeli, međutim na suradnju nismo naišli stoga izlazimo iz Koordinacije, kaže Perak.

Kap koja je prelila čašu i bila okidač za izlazak iz Koordinacije je Spomen soba za koju Udruga obitelji poginulih branitelja ne želi da bude u Domobranskoj ulici, a prema riječima predsjednice Perak, vodstvo Koordinacije njih za mišljenje nije niti pitalo.

Perak još smatra da za Spomen sobu treba imati više sluha, više razumijevanja te da ju trebaju raditi državne institucije, gradovi i županije, i to ne samo u Karlovcu, nego na cijelom prostoru Republike Hrvatske.